Slide Stapelbare (starters) woningen? Geschikt voor binnen stedelijke bouw WONINGBOUW

Eco MyHome

EcoCabins ontwikkelt op dit moment de ECO MYHOME. Dit model voorziet in de enorme behoefte aan betaalbare woningen voor eenpersoonshuishoudens. De traditionele bouw kan nauwelijks aan deze vraag voldoen, onder andere door de stikstofcrisis en een tekort aan mens en materiaal. Prefab houtbouw is hiervoor de oplossing. Onze ECO MYHOME wordt praktisch emissieloos opgeleverd, is verplaatsbaar, voldoet aan het bouwbesluit en kent een levensduur van minimaal 80 jaar.

Eco MyVillage

De ECO MYHOME kan als complete woonwijk geleverd worden, ECO MYVILLAGE. Deze wijk is in te zetten als flexibele schil door ontwikkelaars en corporaties. ECO MYVILLAGE is echter ook snel te realiseren als permanente woonwijk met sociale huurwoningen en/of starterswoningen. De ECO MYHOMES zijn duurzaam en bijna volledig met hout geconstrueerd. Daarmee heeft een ECO MYVILLAGE het materiaal en de uitstraling van de toekomst voor de grootste groeimarkt van de toekomst. Een ECO MYVILLAGE vormt esthetisch een harmonieus geheel en kan geleverd worden met diverse off-grid oplossingen.

“Never waste a good crisis”

  • Er is in Nederland een groot tekort aan sociale huurwoningen en starterswoningen. In de Randstad bedraagt slechts 2% van het woningaanbod huizen onder de € 150.000. Dit is tevens de maximale hypotheek die je  als eenverdiener met een modaal inkomen kan krijgen. De wachttijd voor een sociale huurwoning bedraagt in diverse steden meer dan 10 jaar. Dit terwijl het aantal eenpersoonshuishoudens verder stijgt naar 3,5 miljoen in 2050;
  • Investering in een ECO MYVILLAGE levert een geschat stabiel rendement van 5-10% met een laag risicoprofiel;
  • EcoCabins biedt met haar fabriek in Letland ruime productiecapaciteit en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.
  • Prefab houtbouw is de oplossing voor de huidige bouwproblemen en is de bouwmethode van de toekomst.

“Als alleenstaande ben ik kansloos op de huizenmarkt, zowel huur als koop”

“Ik sta nu acht jaar ingeschreven en ben eigenlijk nog steeds kansloos.
Ook voor particuliere huurhuizen”

De ECO MYHOME is een volwaardige betaalbare woning en is van alle gemakken voorzien. Geen huis maar een thuis. Het gebruik van hout zorgt voor een mooie en prettige leefomgeving. Je woont in een duurzaam huis waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Met een dak vol zonnepanelen voorzie je voor een groot deel in je eigen energievoorziening.

  • De ECO MYHOME voldoet aan het bouwbesluit en kan praktisch emissieloos geplaatst worden. De woning wordt volledig geprefabriceerd in de fabriek en wordt dus in een mum van tijd en met een minimaal aantal verkeersbewegingen geplaatst.
  • Houtbouw zorgt voor CO2 opslag, terwijl cement & beton verantwoordelijk zijn voor 8% van de wereldwijde jaarlijkse CO2 uitstoot.
  • EcoCabins levert niet slechts een serie individuele woningen maar een ECO MYVILLAGE. De woningen vormen een harmonieus geheel. Gezamenlijke faciliteiten voor energie, mobiliteit en sociale cohesie kunnen in ons wijkconcept integraal worden meegenomen.

“Het grootste deel van de woningbouwopgave zit hem in de eerstkomende tien, vijftien jaar.”

En die groei zit hem uitsluitend en alleen nog maar in eenpersoonshuishoudens. Door met hout te bouwen, creëren we feitelijk een CO2-opslag. De woningbouwopgave waar Nederland voor staat, kan tegelijkertijd een actieve bijdrage zijn aan de strijd tegen klimaatverandering.

Get Social #TinyVilla

Get Social #TinyVilla

Van 12 tot 16 december 2019 stond de #TinyVilla op de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam, waar we de award voor meest duurzame stand voor hebben ontvangen.
Vanaf maart 2020 wordt de #TinyVilla verhuurd via Basecamp IJmuiden.