+31 020-244 1570 [email protected]

Slide Ontwikkeling van houten woonwijken. WONINGBOUW

Projectontwikkeling

Modules van ‘MyHome’

– gestapelde houtbouw

Een houten huis en houten wijk schept een optimaal woon-en leefklimaat. Het materiaal, de damp open bouwmethode en het gebruik van natuurlijke isolatiematerialen dragen bij aan een natuurlijke vochtregulatie en een prettige leefomgeving. Verder heeft houtbouw geen verborgen vocht (droogbouw) en leidt het niet tot te hoge concentraties radon. Ook de esthetische waarde van hout heeft een positieve invloed op het welbevinden van de bewoners.


Binnen de gestapelde houtbouw worden de MyHome modules gebruikt. De volumes bestaan uit dezelfde houten circulaire modules. Binnen deze modulus zijn woningen van 60, 90 en 120 m2 BVO mogelijk. De verschillende woningtypes zorgen voor een diversiteit in bewoners en een diversiteit in bebouwing en vormgeving. De woningplattegronden zijn flexibel in te delen en te gebruiken door verschillende bewonersgroepen.

De houten module is de basis voor de architectuur. Het houten karakter zal ook in de gevels terugkomen, afgewisseld met innovatieve circulaire gevelelementen en groene beplanting. Door het licht verschuiven van de modules ontstaat een boeiend ruimtelijk gevelbeeld van de grotere bouwblokken.

EcoCabins is momenteel bezig met het realiseren van de eerste circulaire houten woonwijk van 62 woningen samen met Red Concepts Projectontwikkeling en Marc Prosman Architecten.

Projectontwikkeling

Moving cities

– Tijdelijke woningbouw

Dit initiatief is ontstaan uit een consortium van houtbouwers waar EcoCabins deel van uit maakt. Het is tegenwoordig mogelijk voor gemeentes om een tijdelijke wijziging van het bestemmingplan goed te keuren voor een periode van 10 jaar met 5 jaar verlening. Hierdoor wordt het mogelijk dat er wijken gebouwd kunnen worden die 100% demontabel zijn en verplaatsbaar op grond met bijvoorbeeld agrarische bestemming. Denk hierbij aan grond waar pas over 20 jaar gebouwd gaat worden. Gemeentes kunnen er dus voor kiezen om een vergunning te verstreken voor de bouw van compleet verplaatsbare wijken die na een periode van 15 jaar elders geplaats worden.

Indien er vooraf met de gemeentes afspraken zijn gemaakt over een uitwijk locatie na 15 jaar is dit een geweldige oplossing voor zowel investeerder als overheid. In de praktijk betekent dit een verplaatsbare stad (Moving City) met een erfpacht van 30 jaar. Door een termijn af te spreken van in totaal 30 jaar (2x 15 jaar) kom je namelijk uit in de berekeningen en kunnen er mooie en volwaardige woningen gebouwd worden die voldoen aan het huidige Bouwbesluit. Voor zowel overheid als voor de investeerder een interessant termijn. EcoCabins is in gesprek met verschillende gemeentes en grondeigenaren om de voordelen van deze verplaatsbare steden te presenteren en te bespreken.

EcoCabins is momenteel bezig met het realiseren van een Moving City van in totaal 500 woningen waarvan EcoCabins met 100 woningen aan het project deelneemt samen met een consortium van houtbouwers.

Ontwikkeling

Basecamp Eco-resorts

–  Naar andere locaties in binnen- en buitenland.

Basecamp is een concept met ‘Living Lab’ waar, naast de verhuur van woningen op commerciële basis, wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van werken, wonen en recreëren. Het is de ambitie om in komende jaren circa 20 Basecamp eco-resorts te ontwikkelen met gemiddeld 100 woningen per locatie.

De eerste locatie, Basecamp Amsterdam Beach, is oorspronkelijk in 2017 opgezet in samenwerking met Kondor Wessels Vastgoed met als doel placemaking voor de beoogde ontwikkeling van het gebied voor circa 1000 woningen aan het strand van IJmuiden. Per 1 januari 2021 heeft EcoCabins, die Basecamp IJmuiden reeds sinds 2019 exploiteert namens Kondor Wessels, de locatie overgenomen. Sinds de overname is er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling en plaatsing van nieuwe woningen, verdere professionalisering verslaglegging en automatisering van boekingssystemen, nieuwe koppelingen met Booking en Airbnb en actieve inzet van social media.

Woningtekort

Er is in Nederland een groot tekort aan sociale huurwoningen en starterswoningen. In de Randstad bedraagt slechts 2% van het woningaanbod huizen onder de € 150.000. Dit is tevens de maximale hypotheek die je als eenverdiener met een modaal inkomen kan krijgen. De wachttijd voor een sociale huurwoning bedraagt in diverse steden meer dan 10 jaar. Dit terwijl het aantal eenpersoonshuishoudens verder stijgt naar 3,5 miljoen in 2050;


  • Investering in een ECO MYVILLAGE levert een geschat stabiel rendement van 5-10% met een laag risicoprofiel;
  • EcoCabins biedt met haar fabriek in Letland ruime productiecapaciteit en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.
  • Prefab houtbouw is de oplossing voor de huidige bouwproblemen en is de bouwmethode van de toekomst.

Thema’s

EcoCabins heeft diverse projecten in voorbereiding voor de zakelijke markt, waarbij we in elk project uitgebreid aandacht besteden aan deze thema’s:


  • Waterbesparing
  • 100% hernieuwbare energie
  • Sociale cohesie
  • Circulariteit
  • Digitalisering

Meer informatie

Meer informatie over projectontwikkeling en de zakelijke markt?

Ik wil graag meer informatie

Meer 

in EcoCabins

Heeft u interesse om te investeren in EcoCabins? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op om de actuele mogelijkheden door te nemen.

Meer informatie 

over projecten van EcoCabins

Heeft u interesse? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.

Investeren 

in EcoCabins

Heeft u interesse om te investeren in EcoCabins? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op om de actuele mogelijkheden door te nemen.