+31 020-244 1570 [email protected]

Slide Tiny Practice en de huisarts 2.0 ZORG

De eerste ‘Tiny Practice’, een piepkleine huisartsenpraktijk van 50 vierkante meter, is in februari 2020 in het Nederlandse Emmen opgeleverd. Met de #TinyPractice wordt de digitale huisarts gefaciliteerd. Terwijl veel huisartsenpraktijken in steden uitgroeien tot grote medische centra, schreeuwt het tekort onder huisartsen juist om een digitaal alternatief: de digitale huisartsenpraktijk 2.0 in een #TinyPractice.

Dorpsdokter 2.0

De huisartsenpraktijk van de toekomst werkt vrijwel volledig digitaal. Hierdoor zijn er minder assistenten nodig en minder vastgoed. Patiënten kunnen via een portaal zelf afspraken inroosteren, beeldbellen met de huisarts en online vragen stellen. Dit faciliteert het werken op afstand voor de huisarts. En in het lokale zorgcentrum, de TinyPractice, kunnen patiënten voor een spreekuur langskomen.

De TinyPractice heeft het allemaal!

De prefab en turn key opgeleverde huisartsenpost (uit 100% hout) van EcoCabins is de perfecte aanvulling voor de digitale ‘dorpsdokter 2.0’. De TinyPractice heeft alles wat de moderne huisarts nodig heeft. Een overdekte buitenruimte, een wachtruimte met openbaar toilet, een opbergruimte met lab functie, een toilet voor de zorgverleners, een onderzoekskamer inclusief kitchenette voor de assistent en tenslotte de doktersruimte, inclusief onderzoekslamp, kitchenette en kantoor voor de huisarts of zorgverlener.

De TinyPractice is in opdracht van en in nauw overleg met medisch specialisten ontwikkeld. De huisartsenpost wordt in het dorp geplaatst en kan door diverse zorghulpverleners worden gebruikt. Heeft het dorp na verloop van tijd geen huisartsenpost meer nodig? Dan is de TinyPractice gemakkelijk elders te herplaatsen.

Get Social #TinyVilla

Get Social #TinyVilla

Van 12 tot 16 december 2019 stond de #TinyVilla op de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam, waar we de award voor meest duurzame stand voor hebben ontvangen.
Vanaf maart 2020 wordt de #TinyVilla verhuurd via Basecamp IJmuiden.

Oplossing voor het huisartsentekort?

Is de ‘dorpsdokter 2.0’ de oplossing voor het huisartsentekort in de regio? Nee, het is niet dé oplossing voor het huisartsentekort, maar wel één van de manieren om lastig opvolgbare praktijken weer aantrekkelijk te maken voor jonge nieuwe huisartsen of als tijdelijke oplossing. De combinatie van digitaal werken, zelfredzaamheid van de patiënten en lokale Tiny Practices zijn de opmaat voor een digitale huisarts 2.0, ofwel de huisarts van de toekomst.

Investeren 

in EcoCabins

Heeft u interesse om te investeren in EcoCabins? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op om de actuele mogelijkheden door te nemen.