+31 020-244 1570 [email protected]

In Dubai wordt 13,6 miljard dollar geinvesteerd in het grootste zonnepark ter wereld. Het Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park, diep gelegen in het woestijnbinnenland van Dubai, is genoemd naar de heerser van het emiraat en de vice-president en premier van de VAE. Momenteel staat er reeds een traditioneel solar park, dat in de komende jaren gestaag wordt uitgebreid. In de komende jaren wordt daarnaast een zogenaamd ‘Concentrated Solar Power’ (CSP) veld ontwikkeld, met de hoogste CSP-toren ter wereld.

Concentrated Solar Power

Met CSP wordt energie opgeslagen als warmte in plaats van in batterijen, ook wel thermische energie genoemd. Christos Markides, hoogleraar schone energietechnologieën bij Imperial College London legt CNN uit: “Thermische energieopslag is ongeveer 10 keer goedkoper dan opslag van elektrische energie. Doorgaans heeft CSP een efficiëntie die iets hoger is dan die van fotovoltaïsche cellen (PV’s). Dat geeft die bepaalde technologie een voordeel.”

Ook in de nacht elektriciteit in de woestijn

Concreet betekent dit dat CSP zelfs zonder zon en tot diep in de nacht elektriciteit kan blijven maken. Dubai’s toren kan 15 uur warmte opslaan en zal 24 uur per dag stroom kunnen leveren, volgens de authoriteiten van Dubai. De CSP-toren zal na voltooiing maximaal 260 meter bereiken en wordt omringd door 70.000 heliostaten.

Het oorspronkelijke artikel is te vinden in het engels op de website van CNN. Klik hier voor het volledige artikel.

Investeren 

in EcoCabins

Heeft u interesse om te investeren in EcoCabins? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op om de actuele mogelijkheden door te nemen.