+31 020-244 1570 [email protected]

De kans is aanwezig dat we in de nabije toekomst kleine kantoren gaan zien langs het Innovatiepad op Kennispark Twente. Momenteel zijn Saxion-studenten van de opleiding civiele techniek, bouwkunde en technische bedrijfskunde bezig met de uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek. Uit een eerste peiling blijkt die behoefte aan ‘tiny offices’ er inderdaad te zijn.

Het idee voor kantoren langs het Innovatiepad kwam uit de koker van de organisatie van de Flow of Innovation. We spraken met een van de initiatiefnemers Wouter Stadhouders van civieltechnisch adviesbureau StadLandWater: “Zoals iedereen op Kennispark wel ziet, staan er nog veel lege kavels langs het Innovatiepad. Eigenlijk onbenutte ruimtes die we op korte termijn kunnen invullen met flexibele kantoorruimtes. Met het haalbaarheidsonderzoek willen we inventariseren of er inderdaad bij bedrijven ook een behoefte is om daar kleine kantoorruimtes te realiseren. Wetenschap, ondernemerschap en leisure bij elkaar brengen, daar gaat het in dit project om. In november weten we meer, want dan verwachten we de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek te hebben.”

Verplaatsbare kantoren

De behoefte aan tiny offices lijkt er dus al wel te zijn. Concrete ideeën zijn al namelijk ingediend: “Naast het realiseren van kantoorruimtes zagen we al voorstellen voorbijkomen voor een AH to go, kapper, coffeecorner, uitzendbureau en zelfs een mini-testlaboratorium. Het klinkt misschien nog wat onwennig, maar – zeker voor starters – zijn dit belangrijke voorzieningen die kunnen bijdragen aan meer beweging en reuring in het gebied.” Stadhouders benadrukt dat het vooral gaat om verplaatsbare ruimtes: “De bedoeling is dat we deze kantoren op een eenvoudige manier kunnen verplaatsen. Als bijvoorbeeld een bedrijf zich wil vestigen op een kavel langs het Innovatiepad, dan moeten deze tiny offices flexibel genoeg zijn om ze binnen no time naar een andere plek te verhuizen. Het zal dus ook vooral gaan om kleine kantoren die niet groter zijn dan 25 vierkante meter.”

Klik hier voor het volledige artikel.

Investeren 

in EcoCabins

Heeft u interesse om te investeren in EcoCabins? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op om de actuele mogelijkheden door te nemen.