+31 020-244 1570 info@eco-cabins.com

In deze green cities worden bouwplannen gemaakt voor houten woontorens! Tijd om te verhuizen? 

Hout is hot! Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van hout in nieuwbouw, omdat dit materiaal beter is voor het milieu. Bij het gebruik van hout wordt veel minder CO2 uitgestoten dan bij beton en staal, dus de stad van de toekomst bestaat uit hout! Wij zetten de mooiste bouwplannen voor je op een rijtje.

W350 Plan – Tokio

Om de 350ste verjaardag van Sumitomo Forestry goed te vieren heeft dit Japanse houtkapbedrijf een houten wolkenkrabber van maar liefst 350 meter hoog ontworpen. Het gebouw, ook wel het W350 Plangenoemd, bestaat voor negentig procent uit hout! Dat is maar liefst 185.000 kubieke meter aan hout. Uiteindelijk zal de wolkenkrabber ruimte bieden aan kantoren, woningen en hotels.

Sumitomo Forestry wil zich op de lange termijn inzetten om steden te transformeren in bossen. Dit doet het bedrijf door milieuvriendelijke bouwmethodes te stimuleren en groene oases te ontwerpen voor nieuwbouw in Japanse steden. Het gaat helaas nog wel even duren voordat je dit architectonische pareltje in Tokio kunt bewonderen. De opening van de houten woontoren staat namelijk gepland voor 2041!

HAUT – Amsterdam

De hoogste houten woontoren van Nederland wordt op dit moment gebouwd aan de Amstel! Het gebouw wordt 73 meter hoog, zal bestaan uit 52 appartementen van klein tot groot, waarvan het merendeel ondertussen al is verkocht.

HAUT Amsterdam presteert buitengewoon hoog op het gebied van duurzaamheid en heeft daarvoor de BREEAM Award in de categorie woningen gewonnen. Voor beschikbaarheid kun je nog even op de website kijken, maar wees gewaarschuwd: het gebouw is niet alleen buitengewoon duurzaam, maar ook buitengewoon prijzig.

Timber Towers – Philadelphia

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met hout, heeft het Amerikaanse designbureau Hickok Cole de Timber Towers ontworpen. Het complex bestaat uit twee kantoorgebouwen van tweeënzestig verdiepingen, verbonden met een loopbrug, en een kleinere, derde toren waarin ruimte moet komen voor appartementen, een school en winkels.

Volgens een van de ontwerpers van het complex is hout het enige echt duurzame bouwmateriaal, omdat het volledig hernieuwbaar is. Het ontwerp heeft een eervolle vermelding ontvangen vanuit de Skyhive Skyscraper Challenge, maar het is nog maar de vraag of er een geïnteresseerde partij is die de opdracht gaat gegeven om het gebouw ook daadwerkelijk in Philadelphia te bouwen.

The Dutch Mountains – Eindhoven

Het grootste houten gebouw ter wereld ligt vanaf 2020 langs de A2 bij Eindhoven! The Dutch Mountains zal een voorloper worden op het gebied van techniek en duurzaamheid van maar liefst 440 meter lang. Er zal ruimte komen voor grote en kleine bedrijven, een hotel en een conferentiecentrum. Ook komt er een enorm park van een hectare groot in het midden van het gebouw, wat de lucht langs de snelweg zuivert en zo bijdraagt aan de luchtkwaliteit in de omgeving.

The Dutch Mountains wordt een zelfvoorzienend en ‘smart’ gebouw waar alle kringlopen, zoals afval, energie en water, gesloten zullen zijn. Voor het ontwerp zijn ruim honderd hightech, toepasbare innovaties in beeld gebracht en het uiteindelijke doel is dat het gebouw continu kan blijven leren en veranderen. De opening van The Dutch Mountains staat gepland voor 2021!

Brandveiligheid van timber towers

En mocht je je nou nog afvragen: ‘Wat nou als er brand uitbreekt?’ Dan kun je gerust ademhalen, want timber towers zijn zeker niet minder brandveilig dan normale gebouwen.

Het gebruikte hout wordt vooraf namelijk grondig bewerkt. Ook worden er vaak dikke houten balken gebruikt, waar het vuur dus langzaam doorheen dringt. Bij staal bestaat dan nog het gevaar dat het gaat buigen als er een brand uitbreekt en beton kan onder hoge temperaturen zelfs gaan spatten! Daarom: de toekomst van architectuur is hout!

Klik hier voor het volledige artikel.

Investeren 

in EcoCabins

Heeft u interesse om te investeren in EcoCabins? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op om de actuele mogelijkheden door te nemen.